Wachtwoord vergeten?

Geen bevestigingslink? Probeer dan opnieuw of neem contact op met onze klantenservice.

(close)

Informatie

Klik hier voor onze garantie en leveringsvoorwaarden, privacy statement en disclaimer.

  • De normale revisie tijd voor de meeste producten is 2 tot 3 werkdagen (zonder transport tijd).
  • De garantieperiode op gereviseerde producten is 2 jaar.
  • Verzendkosten zijn niet bij de product prijs inbegrepen. Voor het transport naar de klant (in Nederland) rekenen wij € 13,44, voor onze klanten in België zijn de verzendkosten € 16,- Voor de producten die u naar ons opstuurt verzoeken wij u zelf de transportkosten voor uw rekening te nemen.
  • Voordat u een product opstuurt, verzoeken wij u even contact op te nemen met onze verkoopafdeling. Tel: 0546 660 410, vanuit België 0031 546 660 410. Vul dan na telefonisch contact met ons verkoopteam a.u.b. het revisie opdracht formulier in, te vinden op onze website www.actronics.nl en stuur deze met het onderdeel mee. Op deze manier kunnen wij u beter en sneller van dienst zijn en krijgt u een bevestiging per e-mail wanneer wij het onderdeel hebben ontvangen.
  • Bij de genoemde prijzen is uitgegaan van een product dat defect is geraakt onder normale omstandigheden. (dat houdt in, geen ongeval schade, en geen water of brand schade. Afgebroken behuizingen vallen niet onder de revisieprijzen. Tevens gaan wij er vanuit dat het product niet elders of door uzelf eerst is geprobeerd te repareren, daar dit vaak veel extra werk met zich meebrengt, of soms zelfs de revisie onmogelijk maakt.
  • Er zullen testkosten berekend worden indien het onderdeel enkel getest hoeft te worden of als het onderdeel niet te reviseren is. De nauwkeurigheid van een test is sterk afhankelijk van de klachtomschrijving die door u gegeven is. Indien de klachtomschrijving te onduidelijk is en er geen (goede) test uitgevoerd kan worden zullen er behandelingskosten berekend worden á € 25,-
  • Alle prijsopgaven zijn onder voorbehoud en exclusief BTW. Indien een prijs afwijkt van de catalogusprijs zullen wij u hier voor de revisie, doch na diagnose over informeren. Alle prijzen zijn netto prijzen voor autobedrijven.
  • Veel producten die niet in deze catalogus staan, kunnen wij wel voor u repareren (dus niet reviseren). Dat houdt in dat we alleen het probleem opsporen en repareren. Omdat wij hiervoor geen op levensduur geteste reparatieprocedure hebben ontwikkeld en vaak maar deeltests uit kunnen voeren, zal de reparatie niet altijd 100% geslaagd zijn en kunnen wij niet een lange levensduur garanderen, waardoor sommige producten na enige tijd weer defect kunnen raken. Voor deze producten krijgt u nog steeds van ons 2 jaar garantie, doch U dient zich ervan bewust te zijn dat een enkel product niet gerepareerd kan worden en dat het mogelijk is dat het product binnen de garantie periode opnieuw defect kan raken.
  • Prijzen voor garage- en autobedrijven. Prijswijzigingen en fouten voorbehouden