ABS Foutcodes C2116 en C2200 (Chrysler/Dodge/Jeep): Betekenis en Oplossing

ATE MK26 ESP - ABS units
ATE MK26 ESP

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

Ontdek de betekenis en oplossingen voor de veelvoorkomende OBD-II foutcodes C2116 en C2200, die vooral worden aangetroffen bij Amerikaanse merken zoals Chrysler, Dodge en Jeep. Deze foutcodes duiden op problemen binnen het ABS/ESC/ESP-systeem en kunnen zowel afzonderlijk als gezamenlijk worden gediagnosticeerd.

In welke auto’s komen deze foutcodes vaak voor?

Wat zijn de symptomen?

Deze foutcodes manifesteren zich vaak door het oplichten van zowel het ABS- als het Traction Control-waarschuwingslampje. Het kan voorkomen dat deze lampjes tijdens het rijden uitgaan, om vervolgens weer aan te gaan zodra het voertuig stilstaat.

Wat veroorzaakt foutcodes C2216 en C2200?

De hoofdoorzaak van deze foutcodes is meestal een defecte ABS-module, in het specifiek de ATE MK26.

Hoe kunnen deze Chrysler/Dodge/Jeep-foutcodes worden opgelost?

Start met een grondige controle van de bedrading, connectoren en zekeringen. Als deze basisdiagnose geen problemen aan het licht brengt, is de kans groot dat er een intern defect is in de ATE MK26 ABS-module. Dit is een cruciaal onderdeel voor een veilige stop van uw voertuig. ACTRONICS biedt een kosteneffectieve en duurzame oplossing voor dit probleem. Maak eenvoudig een revisie-opdracht aan op onze website en stuur het betreffende onderdeel naar ons op. Zodra we het ontvangen, streven we ernaar om het binnen 2 werkdagen te testen en te reviseren. Omdat we het originele onderdeel reviseren, hoef je het onderdeel niet opnieuw in te leren. Bovendien profiteer je van 2 jaar garantie op het gereviseerde onderdeel. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen!