Wachtwoord vergeten?

Geen bevestigingslink? Probeer dan opnieuw of neem contact op met onze klantenservice.

(close)

Archief

 

Professionele revisie

De onderdelen worden bij binnenkomst gecontroleerd of het daadwerkelijk defect is. Volgens een vooraf (door R&D) ontwikkeld revisieproces worden deelcomponenten ervangen of verbeteringen aangebracht. Bij ACtronics staan naast de meest geavanceerde machines op het gebied van onderzoek & diagnose, ook een scala aan volautomatische ultrasoon bond machines (om de meest moderne hybride ECU’s te reviseren).

Ecu’s reviseren(2.35 MB) 2015_Leaflet_NL.pdf

 

Aftermarket ECU repair

You may have sent an ECU away to be repaired but do you know what actually happens to it? More to the point, how can the black box be tested if there is no car to test it on? To find out, we took a trip to electronic specialist firm ACtronics in Colchester where we were given a guided tour by General Manager Thijs Jasink.

(0.27 MB)2012_03_Aftermarket.pdf

  

AMT Artikelen

Revisie van elektronische onderdelen binnen een dag – 2012

Op een steenworp afstand van de oude ‘zolderkamerbehuizing’ bouwde ACtronics nieuw. Prettig voor de 75 medewerkers van het Almelose auto-elektronicarevisiebedrijf. Maar biedt de indrukwekkende nieuwbouw ook voordelen voor de ACtronics-klant, het autobedrijf? Om daar achter te komen, sluipen we via de achteringang het pand binnen en volgen we de weg die de revisieonderdelen gaan.

(0.20 MB)AMT-2012_werkplaats.pdf

 

Defect ESP economisch gerepareerd – 2010

Het ESP-lampje blijft branden. Wat nu? De klant ‘blij maken’ met een nieuwe ESP/ABS-unit van 1.000 tot 2.000 euro? “Nee”, zegt directeur Léon Kleine Staarman van ACtronics. De ingenieurs van zijn Almelose bedrijf bedachten een slimmere oplossing.

(0.26 MB)AMT-2010_onderdelen.pdf

 

ACtronics brengt nieuw leven in dode ECU’s – 2009

De motor doet het niet. Als een korte speurtocht geen oorzaak oplevert, krijgt de ECU de schuld. Terecht? Vaak niet, soms wel. Maar hoe weet je dat zeker? Waarom gaat zo’n aanstuurcomputer eigenlijk stuk? En is hij dan nog te repareren? We gaan op zoek naar de antwoorden bij ACtronics.

(0.60 MB)AMT-2009_9_werkplaats.pdf

 

Nieuw leven voor het LCD-display – 2009

Sinds een jaar of twintig rukt het elektronisch display op in het autodashboard. Helaas gaan niet al die displays een autoleven mee. Directeur Léon Kleine Staarman van ACtronics vertelt hoe dat komt. En belangrijker, hij legt uit hoe je ze betaalbaar nieuw leven inblaast.

(0.27 MB)AMT-2009_4_werkplaats.pdf

 

Het elektronische gasklephuis in de werkplaats – 2009

De BMW 7 van 1988 was de eerste auto met een elektronische verbinding tussen gaspedaal en gas klep. Inmiddels is zo’n ‘drive-by-wire’ gaspedaal volko men normaal. Voordeel: kabelbreuk behoort tot het verleden. Nadeel: de moderne elektronische verbinding laat het vaker afweten dan de ouderwetse mechanische. AMT bespreekt oorzaak en oplossingen.

(0.40 MB)AMT-2009_1_werkplaats.pdf

 

ACtronics test, bouwt, reinigt en repareert luchtmassammeters – 2008

Iedere moderne auto met benzine- of dieselmotor heeft een luchtmassameter. Dat apparaatje is onmisbaar bij een goede mengselvorming. Gaat het kapot, dan slaat het MIL-lampje alarm. Goed geregeld, zou je zeggen. Niet helemaal. Al lang voor de fout melding jaagt een slechte luchtmassameter het brandstofverbruik stevig op.

(0.36 MB)AMT-2008_onderdelen.pdf

 

ATC-Almelo bezoekt ACtronics – 2007

Elektronica, de moderne auto stroomt er van over. Allemaal prachtig, zolang het werkt. Gaat er iets kapot, dan is het minder mooi. Zeker als een duur elektronisch onderdeel de schuldige is. ACtronics brengt verlichting, ATC-Almelo keek hoe.

(0.34 MB)MT-2007_reportage.pdf