Wachtwoord vergeten?

Geen bevestigingslink? Probeer dan opnieuw of neem contact op met onze klantenservice.

(close)

ECU’s

 
Productgroep 1 in ons revisieassortiment bestaat uit ECU’s, ook wel bekend als motormanagement computers. In de basis zijn ECU’s in twee groepen onder te verdelen: conventionele ECU’s en hybride ECU’s.

De revisie van conventionele ECU’s vindt plaats op onze soldeerafdeling. Er wordt gebruik gemaakt van originele nieuwe componenten. Denk hierbij aan semiconductors, chips en sensoren. Wanneer mogelijk wordt er gekozen voor een alternatief dat nog betrouwbaarder functioneert dan OEM. In bepaalde gevallen is het redden van de oorspronkelijke printplaat niet meer rendabel. In dat geval wordt gebruik gemaakt van een in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde printplaat of leveren wij een nieuwe vervanger. Helaas is het vervangen van componenten lang niet altijd handmatig te doen. Gelukkig beschikken we over speciale apparatuur die in staat is om bepaalde typen processoren volautomatisch te vervangen.

opel siemens simtec 71 ecu 3

ultrasonic bonding  

De revisie van hybride ECU’s gaat iets anders in zijn werk. Er wordt vooral gefocust op het vernieuwen van hybrideverbindingen (bondjes). De keramische printplaten waarop deze verbindingen bevestigd zijn, vereisen zeer speciale apparatuur (ultrasonic bonding) die in staat is om het vernieuwingsproces volautomatisch uit te kunnen voeren. Het aanpassen en programmeren van deze machines wordt verzorgd door onze eigen R&D-afdeling. We hebben ook de technische kennis in huis om diverse componenten op de keramische printplaat te kunnen vervangen, maar hier kiezen wij alleen voor zolang dit economisch gezien rendabel is.

Bij het testen van ECU’s wordt gebruik gemaakt van het Vision testplatform. Dit systeem is in staat om de werking in een auto volledig te simuleren. Het platform wordt regelmatig voorzien van updates, zodat ook de laatste technologiën succesvol getest kunnen worden. Communicatie met de meest recente CAN, LIN en J1850 netwerkbussen is dan ook geen enkel probleem.