Wachtwoord vergeten?

Geen bevestigingslink? Probeer dan opnieuw of neem contact op met onze klantenservice.

(close)

Gasklephuizen

 
Moderne gasklephuizen zijn een typisch voorbeeld van mechatronica: een onderdeel dat zowel mechanische als elektronische onderdelen bevat. Revisie van dit soort componenten vereist een iets andere aanpak dan bij puur elektronische onderdelen. Daarom is de afdeling Mechatronica in het leven geroepen.

Bij de revisie van gasklephuizen wordt altijd de scheiding gemaakt tussen het reviseren dan wel vervangen van de mechanische delen en het oplossen van de elektronische defecten. Indien mogelijk wordt altijd gekozen voor betere materialen. In sommige gevallen worden zelfs componenten geheel opnieuw ontworpen om zo het gasklephuis betrouwbaarder dan OEM te maken.

instrument-cluster_remanufacturing

 
Een mooi voorbeeld is het gasklephuis van Magneti Marelli, dat vooral veel in Volvo’s werd gebruikt. Dit gasklephuis maakt gebruik van sleepcontacten. Aangezien dat blijkbaar de nodige problemen veroorzaakt (slijtage), heeft de R&D afdeling van ACtronics een geheel nieuw component ontworpen dat volledig contactloos werkt. Het resultaat: nooit meer elektronische problemen.