Toyota DTC Foutcode C0273 - Open in ABS Motor Relay Circuit: Betekenis en Oplossing

Bosch 8 ESP - ABS units
Bosch 8 ESP

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

De betekenis van Toyota foutcode C0273?

C0273 is een DTC-foutcode die kan worden uitgelezen bij diverse modellen van Toyota. Deze code duidt op een defect in het ABS-systeem, specifiek het "Pompmotor Relais".

Symptomen van Toyota foutcode C0273

Wanneer deze foutcode optreedt, kunnen het antiblokkeerremsysteem (ABS), motorstoringlampje en/of servicelampje op het dashboard gaan branden. In veel gevallen blijft de pompmotor ook draaien, zelfs wanneer de auto niet op contact staat.

Oorzaak van Toyota DTC foutcode C0273

Het motorrelais van het antiblokkeerremsysteem (ABS), dat zich bevindt in de ABS ECU, voorziet stroom aan de ABS-pompmotor. Een intern defect in de ABS kan leiden tot het falen van deze aansturing.

Advies en oplossingen voor foutcode C0273

Het probleem van een continu draaiende pompmotor is een bekend issue bij de 8e generatie ABS-systeem van Bosch, specifiek de Bosch 8 ESP. Dit probleem doet zich ook voor bij Renault en Nissan modellen die dit ABS-systeem hebben. Gelukkig biedt ACTRONICS een revisie-oplossing om deze storing te verhelpen. Dien eenvoudig online een revisie-opdracht in en stuur het onderdeel naar ons op. We streven ernaar om het onderdeel binnen twee werkdagen na ontvangst te inspecteren, reviseren en testen, zodat de klant snel weer op weg kan. Doordat we het originele onderdeel reviseren, is inleren niet nodig (Plug&Play), en ontvang je twee jaar garantie op het geleverde werk. Kiezen voor revisie is een duurzame optie, omdat we gericht defecten oplossen en veel componenten kunnen hergebruiken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Start hier je revisie-opdracht, of neem contact met ons op als je vragen hebt. Hieronder vind je een overzicht van enkele modellen, inclusief Bosch OE-nummers, waarbij deze foutcode vaak wordt uitgelezen.

Toyota model Bosch origineelnummer
Toyota Auris 0 265 950 512 / 0 265 951 442
Toyota Avensis 0 265 951 567
Toyota Aygo 0 265 950 687
Toyota Corolla Verso 0 265 950 412
Toyota Verso 0 265 951 566