Fiat Ducato foutcode P0500: Vehicle Speed Sensor Malfunction

Wat betekent deze foutcode?

Wie online een blik werpt naar OBD-II foutcode P0500 zal merken dat dit een foutcode is die nogal eens wordt uitgelezen. Vooral de Fiat specialist zal deze foutcode niet vreemd voorkomen. Deze foutcode - die verwijst naar een storing met de snelheidssensor - zal in veel gevallen het ABS lampje doen triggeren.

Bij welke auto worden deze foutcodes vaak uitgelezen?

Naast de Fiat Ducato kan deze foutcode ook bij een aantal andere bestelauto’s en campers uitgelezen worden.

Bosch 9.0 ESP (Ducato/jumper/Boxer/Daily) - ABS units
Bosch 9.0 ESP (Ducato/jumper/Boxer/Daily)

ABS units

Registreer of log in om prijzen te zien

De oorzaak van OBD-II foutcode P0500

Hoewel je zou denken dat de hoofdoorzaak een defecte wielsensor is, zijn er natuurlijk ook andere mogelijke oorzaken. Een kabelbreuk is hierin veel voorkomend, maar oorzaak die het meest voorkomt is een defecte ABS-unit. In de eerder genoemde auto’s zit de Bosch 9.0 ESP gemonteerd.

icon-check-markOns advies in het geval van foutcode P0500

Blijkt dat het inderdaad de Bosch 9 ABS-unit is die defect is, dan staat ACTRONICS graag met een revisie-oplossing voor je klaar! We hebben onze revisie-oplossing voor dit onderdeel compleet vernieuwd en is nu nóg betrouwbaarder. Door te kiezen voor onze revisie behoud je alle historische data die in het onderdeel zit opgeslagen en is opnieuw inleren dus niet nodig. We zijn namelijk in staat om alle gegevens over te zetten, waardoor we deze plug & play oplossing kunnen aanbieden. Zodra we het onderdeel ontvangen, gaat het onderdeel vaak binnen twee dagen alweer retour naar je werkplaats. Bespaar jezelf met foutcode P0500 dus tijd, geld en moeite en laat de Bosch 9 door ACTRONICS reviseren!

Mocht je verder nog vragen hebben, neem dat gerust contact met ons op: we staan graag voor je klaar!

Klik hier om contact met ons op te nemen